Onko Shiatsusta apua minulle?Mitä shiatsu on?


Takametsäin Tupa tarjoaa shiatsuhoitoa. Shiatsu on japanilainen hierontahoitomenetelmä, joka perustuu perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen. Hoidossa käsitellään kehon "lukkoja" ja hoidetaan erilaisia vaivoja kuten päänsärkyä, selkävaivoja, issiasta, uniongelmia, jumittuneita hartioita, ruoansulatusvaivoja, stressiä yms.


Shiatsussa painellaan ja hierotaan kehon meridiaaneja, sekä niillä sijaitsevia akupisteitä. Hoitoon kuuluu myös erilaisia venytyksiä. Nykyaikainen shiatsu pohjautuu Japanissa tehtyyn lääketieteelliseen tutkimukseen. Japanissa shiatsu määritellään manipulaatiohoidoksi, joka tehdään peukaloilla, sormilla ja kämmenillä.

Olen opiskellut shiatsua Frantsilassa ja siellä opiskelemani shiatsutyyli on hidasta ja rauhoittavaa. Hoito tehdään lattialla pehmeällä hoitoalustalla. Hoidettavalla on hyvä olla päällään joustava asu, sellainen missä on mukava olla. Tarvittaessa hoidon aikana käytetään peitteitä ja tyynyjä, jotta asiakkaan olo saadaan mahdollisimman mukavaksi.

Hoito on kokonaisvaltainen ja läpi käydään koko keho. Tarvittaessa voidaan keskittyä tarkemmin niihin kehon kohtiin, jotka tarvitsevat apua.

Sopiiko shiatsu minulle?

Hoidon voimakkuutta on helppo säädellä ja hoidossa voidaan ohittaa sellaiset kehon kohdat, joita ei pysty käsittelemään.Hoito ei sovi seuraavissa tapauksissa, (kontraindikaatiot)
 • valtimokovettumatauti
 • verenvuototauti (hemofilia)
 • kuume
 • aktiivinen nivelreuma, lihasreuma ja kihti 
 • syöpäsairaat
 • alkoholin, huumeiden tai vahvan psyykelääkityksen alaisena oleva 
 • akuutit traumat: lihasrevähdys, avohaavat, jänteen katkeaminen, ruhjevammat, luunmurtumat.
 • akuutit tulehdukset 
 • laskimotukos
 • infektiot
 • keinotekoiset verisuonet
 • luusto, nikama tai nivelongelmat (huomioidaan hoidossa)
Mikäli olet epävarma, kannattaa hoidon varauksen yhteydessä kysyä asiasta.
Miksi pidän shiatsusta?

Shiatsu kokemuksena on hyvin rentouttava ja hoitava. Minulla on ollut ilo hoitaa ihania ihmisiä ja rentouttaa heitä ja auttaa heitä myös kiputilanteissa. Muutamaa ihanaa asiakasta pyysin kertomaan omia tuntemuksia ja tässä teille niitä:

"Menin ensimmäistä kertaa Sarin antamaan shiatsuhoitoon silkasta uteliaisuudesta uutta kohtaan pelkän asian googlettamisen perusteella. Hoito osoittautui äärettömän miellyttäväksi ja rentouttavaksi. Seuraavilla kerroilla tiesin jo, mitä odottaa. Aineenvaihdunta parani, uni oli seuraavana yönä levollisempaa ja hereillä olo virkeämpää. Ensimmäisellä kerralla Sari selitti rauhallisesti, mitä vaikutusta milläkin liikkeellä ja venytyksellä on. Jatkossa keskityin pelkästään nauttimiseen. Hoito on lempeää liikettä. Missään vaiheessa ei ota yhtään kipeää, ainoastaan saattaa venyttää makeasti. Hoidon jälkeen on hyvä olo. Uskallan suositella." Anne

"Shiatsusta saa samassa paketissa ihanaa rentoutta ja helpotusta jumiutuneelle keholle. Lisäksi sulla on hyvät lempeät ja rauhalliset otteet ja tietenkin ystävällinen hoitajan asenne. Se myös on hyvä useisiin muihin hoitoihin verrattuna, että mennään koko kroppa läpi!" Maria

"Hei, ensinnäkin shiatsu on tosi miellyttävä hoitomuoto. Käsittely on hellävaraista vaikkakin niitä "meheviä" pisteitä löytyy. Minulle ollut selvästi apua vaivoihini, niinkuin olen jo kertonutkin. (Oma lisäys: esim. olkapääkipu on kadotettu) Rentouttava ja samalla tehokas hoitomuoto. Nyt on nesteet lähteny liikkeelle, paino pudonnu -2 kg, laitan osin ainakin shiatsun ansioksi. Suosittelen muillekin!" Taina

Hoidon voit varata Takametsäin Tuvalta (linkissä yhteystiedot) 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ayurvedinen pää- ja kasvohoito